BO LOGATEC DOBIL NOVO UČNO IN DOŽIVLJAJSKO POT?

Četrtek, 08. junij 2023

V Logatcu je v prostorih Brloga potekala predstavitev izdelane idejne zasnove za ureditev obvodnega prostora Logaščice, kjer bi Občina Logatec želela urediti doživljajsko in učno pot. Idejna zasnova je vsekakor prvi korak k izvedbi, ki pa je v veliki meri odvisna od soglašanja direkcije za vode, saj gre za izrazito poplavni prostor. Župan Berto Menard je uvodoma podal še nekaj anekdot o odraščanju ob vodi, ter izrazil vizijo prostora Brloga za umestitev muzejske ali interpretacije zbirke povezane z okoljsko infrastrukturo.  

Sama idejna zasnova ureditve učne poti obravnava zadnjo tretjino Logaščice, od območja nekdanjega Kavčičevega jezu do izliva v ponor Jačka. Celotna dolžina obravnavanega območja obdelave znaša slab kilometer, v širino pa kolikor to dopuščajo naravne prostorske danosti in omejitve ter morfologija naselja oziroma struktura zemljišč. V razpravi pa se je rodilo kar nekaj zanimivih idej za dodatne smiselne ureditve od vodi. Ob tem so udeleženci dobili priložnost sodelovanja pri izbiri urbane opreme, ki se jim zdi primerna ob taki učni in doživljajski poti. Poleg različnih klopi, so na plakatu mesto našla tudi mrežasta otroška igrala.Maja Vojska

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C