JUTRI NA BUKOVEM OKROGLA MIZA Z NASLOVOM CELOSTNA OBRAVNAVA ŠKOD PO DIVJADI

Sreda, 07. junij 2023

Problematika škode, ki jo povzroča divjad, je že dalj časa pereča tema tudi na Idrijskem in Cerkljanskem kot tudi v drugih sosednjih občinah na območju zahodne Slovenije. Zato delovna posvetovalna skupina Občine Cerkno, ki je bila ustanovljena na pobudo krajanov, v četrtek ob 10. uri vabi na Bukovo na okroglo mizo z naslovom »Celostna obravnava škod po divjadi, predvsem po jelenu«. Moderator pogovora bo vodja delovne skupine in občinski svetnik Ivan Mavri, ki pojasnjuje zakaj so se odločili, da okroglo mizo organizirajo.

Izjava Ivan Mavri

Na posvet so vabljeni predstavniki lovskih družin Otavnik, Porezen in Jelenk, Zavoda za gozdove, Kmetijsko gospodarske zbornice, Območnega združenja Lovsko upravljavskega območja Triglav, direktor kmetijske svetovalne Službe Nova Gorica, predstavnik zveze lastnikov gozdov Gorenjska ter župani občin Cerkno, Idrija, Gorenja Vas, Železniki in Tolmin. Program zajema kar sedem točk dnevnega reda.

Izjava Ivan Mavri

Okrogli mizi lahko prisluhnejo vsi, ki jih tematika zanima predvsem pa so vabljeni kmetje, ki so tako ali drugače vpleteni v obravnavano situacijo, bodisi kot oškodovanci ali kot lastniki gozdov ozrioma travnikov po katerih se ta številčna divjad sprehaja in povzroča škodo. Vabijo seveda tudi posameznike iz sosednjih krajev, da se jim pridružijo.

Maja Vojska
Foto: Lovska družina Porezen Cerkno

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C