DREVI NA LAVRIČEVEM TRGU FILM ORKESTER OB SPREMLJAVI PIHALNEGA ORKESTRA BURJA

Petek, 09. junij 2023

V Ajdovščini drevi pripravljajo glasbeno-filmski večer, katerega rdeča nit bo orkester – tako v živo kot na platnu. Pripravili so projekcijo filma Orkester Matjaža Luzarja, obenem pa tudi nastop domačega pihalnega orkestra Burja. Vstop je prost.

Zveza kulturnih društev Ajdovščina v sodelovanju z občino Ajdovščina in ravnateljico Osnovne šole Dobravlje Mirjam Kalin že več let v domačem okolju sistematično razvija filmsko vzgojo.

Filmi za mlade, ki so se vrteli lani in letos so nekakšna nadgradnja dosedanjega projekta Filmska vzgoja, v katerem že vse od začetka poleg Zveze kulturnih društev sodelujejo vse osnovne šole v zgornji Vipavski dolini.

Projektu sta se pridružila tudi Otroški vrtec Ajdovščina in srednja šola Vena Pilona. Z nadgradnjo projekta želijo pobudniki zajeti celotno mlado generacijo in skorajšnje odrasle ljudi. Preko filma jim namreč skušajo zagotoviti poučne vsebine, tako po obče človeški kot tudi humanitarni in empatični plati.

Tokrat je Zveza kulturnih društev Ajdovščina pripravila zanimiv film za različne generacije. Izbrali so film Orkester domačega režiserja Matevža Luzarja. Film je bil posnet leta 2021, pripoveduje pa o pihalnem orkestru iz Slovenije, ki se odpravi v avstrijsko mesto na glasbeni festival. O filmski zgodbi pa podrobneje predsednik ZKD [ze-ka-de] Ajdovščina, Artur Lipovž.

IZJAVA: Artur Lipovž  

Za krajši uvod v večer so angažirali domači Pihalni orkester Burja, ki bo po besedah Lipovža dal pravo energijo za ogled filma. Pod taktirko Andreja Kobala se bodo tokrat predstavili s skladbami iz znanih slovenskih in tujih filmov: Kekec, Ne čakaj na maj, Indiana Jones, Star Wars in drugimi.

Dogodek pričenja ob 20. uri na Lavričevem trgu. V primeru slabega vremena bo prestavljen v Dvorano prve slovenske vlade.
Ana Štokelj

Naslovna fotografija: Prizor iz filma Orkester (2021) Matevža Luzarja

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C