DANES V TOLMINU REGIJSKA REVIJA PLESNIH SKUPIN PRIMORSKE

Petek, 09. junij 2023

V pomladnem času se v okviru progama Javnega sklada za kulturne dejavnosti skupine, ki se ukvarjajo z različnimi vrstami ljubiteljske kulture, predstavljajo na regijskih in državnih srečanjih. Po pevskih, folklornih in gledaliških danes zvečer tako vabijo v tolminsko kinogledališče še na revijo plesnih skupin Primorske.


Na reviji, ki so jo poimenovali Plesni utrinki, se bodo nocoj predstavile plesne skupine z južne in severne Primorske, ki so na območnih srečanjih dosegle regijski nivo. Nastopilo bo 130 mladih plesalcev, ki se bodo predstavili z različnimi plesnimi zvrstmi. 


Izbor za regijsko srečanje je pripravila Aja Zupanec, strokovna spremljevalka območnih srečanj na Primorskem, današnje srečanje v Tolminu pa bo spremljala državna selektorica Mojca Kasjak.


Plesne utrinke, Revijo plesnih skupin Primorske, bo sooblikovalo 16 plesnih točk iz enajstih plesnih društev oz. zavodov iz Tolmina, Nove Gorice, Divače, Sežane, Izole, Pirana, Postojne in Kopra.

Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C