V SREDIŠČU: MARKO GASSER - ŽUPAN OBČINE ŽELEZNIKI

Četrtek, 24. avgust 2023

V tokratni oddaji V središču bomo obiskali občino Železniki, kjer nas je sprejel župan Marko Gasser, ki je v zadnjem mesecu prejel veliko medijske izpostavljenosti predvsem zaradi svojega ravnanja v dneh pred uničujočimi poplavami, ki so državo zajele v začetku meseca. Župan Železnikov je namreč skupaj z občani preprečil katastrof in na lastno pest čistili hudournike in poplavne pregrade. S tem je želel preprečiti tragedijo iz leta 2007, ko je podivjana Selška Sora opustošila Železnike in pri tem vzela tri življenja. S pravočasnim ukrepanjem so preprečili večje posledice v občini, vse od leta 2007 pa se trudijo, da bi vzpostavili učinkovit protipoplavni sistem.

Čeprav je Gasser na mestu župana šele dobrih osem mesecev, pa sam pravi, da je bil začetek njegovega županovanja vse prej kot miren. Kot velik uspeh njegovega mandata si zagotovo lahko šteje tudi začetek gradnje obvoznice mimo starega dela Železnikov, saj je minilo že več kot 60 let odkar so prebivalci zgornjega dela doline prvič opozorili na potrebo po obvoznici. 

Z županom smo se tako pogovarjali o aktualnem dogajanju v občini.

Pogovor Marko Gasser


Maja Vojska
Foto: Arhiv župana FacebookKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C