Simona Skočir
Voditeljica programa
Katja Brišar
Tehnična urednica programa
Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah oziroma »pajtičkah«, ki se uvrščajo v izbor reprezentativnih jedi idrijsko-cerkljanske gastronomske regije in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije. V soboto, 9. septembra boste lahko v Cerknem pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili pajtičke različnih okusov, od tradicionalnih slanih, sladkih do pajtičk iz drugih lokalnih surovin, prihaja namreč 4. Festival cerkljanskih potičk Pajtička fest. V Cerknem pa bo gostovala tudi Podbreška potica in mojstrice, ki to slastno jed ustvarjajo. O Podbreški potici in njenih značilnostih smo se pogovarjali s predstavnikom interesnega združenja Podbreška potica, Jernejem Jegličem.
Maja Vojska
Foto: Arhiv interesnega združenja Podbreška potica
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!