PRED VRATI SO LETOŠNJI BEVKOVI DNEVI

Četrtek, 14. september 2023

Z jutrišnjo otvoritvijo razstave z naslovom »Kako je lepo, da imajo otroci takega prijatelja« v Goriški knjižnici se začenjajo letošnji Bevkovi dnevi, ki so kot vsako leto posvečeni cerkljanskemu rojaku, pisatelju Francetu Bevku. V soboto se bo dogajanje nadaljevalo s pohodom na Kopo in tržnico lokalnih produktov v Cerknem, kot vsako leto pa bo glavnina dogajanja v nedeljo v Zakojci na Bevkovi domačiji. Več o nedeljskem dogajanju pa Gregor Novaković, direktor Zavoda za turizem Cerkno, ki je eden od organizatorjev letošnjih Bevkovih dnevov.


Izjava Gregor Novaković


Ravno tako kot v preteklih letih bodo v nedeljo izpeljani trije pohodi. Ob 5.30 se bo v organizaciji Planinskega društva Cerkno začel pohod po Bevkovi poti čez Porezen, ob 8. uri se bodo pohodniki odpravili po Bevkovi poti iz Cerknega v Zakojco in pa ob 9.30 iz Hudajužne. Za udeležbo na pohodih je potrebna prijava, v primeru slabega vremena in premajhnega števila prijavljenih pohoda iz Cerknega v Zakojco odpadeta.

Bevkove dneve skupaj z Zavodom za turizem Cerkno pripravljajo Bevkova knjižnica Cerkno, Cerkljanski muzej, Goriška knjižnica, Idrijsko-Cerkljanska Razvojna Agencija, KTT Društvo Baška dediščina, Mestni muzej Idrija, Občina Cerkno, Osnovna šola Cerkno, Planinsko društvo Cerkno, Turistična kmetija Pri Flandru, Turistično društvo Novaki in Turistično društvo Pod Kojco.

Celoten pogovor Gregor NovakovićMaja Vojska
Foto:
Mestni muzej Idrija


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C