NAD POLJUBINJEM OBNOVILI OTROŠKA IGRALA

Četrtek, 14. september 2023

Minulo soboto so na Kuku nad vasico Poljubinj tudi uradno predali namenu nova, unikatna otroška igrala. 


Skrb za prosti čas otrok v tej tolminski vasici sega že približno desetletje nazaj, ko so nad vasjo postavili prva igrala. Pred dvema letoma so jih že delno obnovili in uredili prostor za druženje. Poleg igral so postavili klopi, uredili kamnito zložbo, s katero so pridobili dodatno površino, sezidali podporni zid in igrišče obdali z novo ograjo. Ker je bilo prostora dovolj, je še naprej tlela želja po širitvi igral, da bi bila primerna za otroke vseh starosti. 


Potrebe so se pokazale same po sebi, saj je Poljubinj zelo mlada vas z lepim številom otrok, pove nekdanji predsednik KS Andrej Leban. 


Izjava Andrej Leban  


Ekipa KS Poljubinj, ki je delovala v prejšnjem mandatnem obdobju, je tako načrtovala nova, unikatna igrala, ki so jih namenu predali v soboto. Otvoritve se je udeležil tudi tolminski župan Alen Červ. Obnovo igral v vrednosti nekaj manj kot 11.500 evrov je financirala Občina Tolmin iz naslova sofinanciranja projektov krajevnih skupnosti v letih 2021 in 2022.
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C