KJER SO ČEBELE, TAM JE ZDRAVJE

Četrtek, 14. september 2023
 Nadaljujemo s serijo pogovorov z letošnjimi nagrajenci natečaja Inspiration – Start – Go! 2023, ki ga vsako leto pripravi Idrijsko Cerkljanska razvojna agencija. Prvo mesto v kategoriji dobrih praks natečaja letos pripada Janji Likar iz podjetja JanjaBee za razvoj podjetniške ponudbe v povezavi z apiterapijo.

Kaj je apiterapija? Je veda, ki se ukvarja z uporabo čebel in čebeljih pridelkov za preprečevanje, zdravljenje, in ozdravitev človeka, ki ima eno ali več bolezni. Prav tako z apiterapijo vzdržujemo zdrav imunski sistem. V okviru apiterapevtskega tečaja je bil izveden tudi tečaj masaže z medom. V decembru 2021 je Janja v Termah Cerkno odprla masažni salon, kjer izvaja različne vrste masaž: medeno, klasično in športno masažo ter masažo z eteričnimi olji, pa tudi limfno drenažo z ventuzami, mederoterapijo, masažo z vročimi kamni in stol masažo. Janja tudi poučuje tečaj medene masaže v eni izmed masažnih šol.

Janjine storitve vključujejo: delavnice in predavanja, vdihavanje aerosola iz čebeljega panja, spanje v čebelnjaku in različne vrste masaž. V prihodnosti pa namerava podjetjem v Severno-Primorskem koncu ponuditi ročno masažo na stolu.

Janja verjame, da lahko z njenimi storitvami in predavanji o apiterapiji obogati lokalno ponudbo ter širše ozavešča o prednostih čebeljih pridelkov, hkrati pa pomaga ljudem do boljšega počutja in višje kakovosti življenja. Prisluhnite pogovoru:


Pogovor Janja Likar JanjaBeeMaja Vojska
Foto: Arhiv JanjaBee


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C