V AJDOVŠČINI NOVA INTERAKTIVNA PLEZALNA STENA

Sobota, 16. september 2023

V Ajdovščini so se na račun participativnega proračuna Moja pobuda razveselili nove interaktivne plezalne stene. Postavljena je v prostorih bivše vojašnice Srečka Kosovela, njen skrbnik je plezalno društvo Burja. Občani jo lahko uporabljajo ob ponedeljkih in sredah zvečer.

Športno plezanje je v Ajdovski občini sicer doma, poleg naravnih sten na pobočjih Nanosa, Hrušice in Čavna v občini stoji že tudi kar nekaj notranjih, umetnih plezalnih sten.

Z novo sezono pa je zaživela še ena, nekoliko posebna, atraktivna MoonBoard plezalna stena. Samostoječo interaktivno plezalno steno sestavljajo kovinska konstrukcija, leseni paneli z navrtanimi luknjami, oprimki in led osvetlitev. Stena je namreč povezana z aplikacijo, ki določa smeri plezanja – v izbrani smeri se prižigajo lučke pod oprimki. Prek aplikacije se plezalci z vsega sveta lahko med seboj tudi povezujejo.

Skrbnik plezalne stene je domače Plezalno društvo Burja, ki pod budnim nadzorom in na strokovni način v svet plezanja usmerja predvsem najmlajše – na novi plezalni steni redno pleza že več kot 40 otrok. Nova stena je vsak ponedeljek in sredo zvečer med 19.00 in 21.00 brezplačno na voljo tudi občankam in občanom občine Ajdovščina.
 Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C