NOV NOVOGORIŠKI BIBLIOBUS IŠČE ZUNANJO PODOBO

Ponedeljek, 18. september 2023

V Goriški knjižnici Franceta Bevka se bodo v prihodnjem letu razveselili novega bibliobusa, ki bo nadomestil dosedanje vozilo z letom izdelave 2005. V ta namen so odprli javni natečaj za poslikavo, ki je odprt do 25. oktobra letos.

Namen natečaja je iskanje prave idejne rešitve oz. grafične podobe, ki bo odsevala naravne, geografske, zgodovinske, kulturne in druge značilnosti okolja, po katerem potujoča knjižnica potuje, obenem pa predstavljala tudi poslanstvo knjižnice in bibliobusa.

Sodelujoči morajo vizualno predlogo pripraviti za oba stranska dela, prednji in zadnji del vozila na papirju velikosti A3 v barvnem tisku.
Poleg tega morajo prijavi predložiti kratko vsebinsko predstavitev in utemeljitev izbora motiva ter obrazložitev načina tehnične izvedbe poslikave vozila.

Sedanji, leta 2005 nabavljeni bibliobus, je pravzaprav prvi, ki ga Goriška knjižnica uporablja le zase. Z njim obiskujejo kar 82 postajališč v Goriških Brdih, na Krasu in Trnovski planoti, v Soški dolini in bližnji okolici Nove Gorice, med drugim tudi podjetja, šole, vrtce in razne ustanove. V letu 2008 je začel obiskovati še kraje v Italiji: Špeter Slovenov, Doberdob in Bračan.

Več informacij o razpisu najdete tudi na SPLETNI STRANI Goriške knjižnice.Primož Božič

Naslovna fotografija: Trenutni bibliobus Goriške knjižnice FB. vir: Goriška knjižnica

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C