PETER LEBAN, POZNAVALEC VREMENA IN NARAVE

Sobota, 04. november 2023

V današnjem Imenu tedna bomo spoznali enega izmed tistih posameznikov, ki so svoje življenje posvetili spremljanju vremena v Tolminu. Peter Leban, Tolminski ljubiteljski vremenoslovec, je človek, ki zaznava in beleži spremembe v vremenskih pojavih v Tolminu.

Njegova strast do meteorologije ga je popeljala na nenavadno pot raziskovanja in opazovanja, ter ga naredila za izjemno prepoznavno osebnost v lokalni skupnosti. Brez olepšav, bomo raziskali, kako se je njegovo zanimanje za vreme razvijalo skozi leta, katere vremenske izkušnje so ga najbolj zaznamovale ter kako natančno spremlja vreme v Tolminu. Skozi to oddajo bomo dobili vpogled v osebnost posameznika, ki je vremenoslovje prelevil v svojo strast, s tem pa postavil močne temelje za razumevanje vremena v Tolminu.


Peter Leban 1


Tolminski ljubiteljski vremenoslovec Peter Leban nam je razkril tudi, kako se je njegovo osebno zanimanje za vreme razvijalo skozi leta ter od kod izvira njegova strast do vremenskih pojavov. Sedaj pa nam bo odkril še nekaj delcev njegove zgodbe.


Peter Leban 2


Peter Leban ima kar živahen delovni dan. V nadaljevanju bo povedal tudi kašen odnos ima do letošnje občinske nagrade, nekaj več pa tudi o tem, da je bil nekoč sodelavec našega radia.


Peter Leban 3


In tako smo že pri koncu današnje oddaje, kjer smo raziskali življenje in strast Petra Lebana, Tolminskega ljubiteljskega vremenoslovca. Petrova predanost vremenu, ljubezen do narave in neprecenljivo znanje, ki ga prinaša v svojo lokalno skupnost, so nas navdihnili in poučili.

Ostanite z nami in se pridružite tudi našim prihodnjim oddajam, kjer bomo še naprej raziskovali zanimive posameznike in njihove zgodbe, ki oblikujejo naš svet.  

Ana Štrancar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C