CESTA MOST NA SOČI-TOLMIN BO PREDVIDOMA ODPRTA PRIHODNJI TEDEN

Sreda, 15. november 2023

Cesta med Tolminom oziroma Modrejem in Mostom na Soči, ki jo je plaz zasul med nedavnimi vremenskim ujmami na Tolminskem, kljub prvotnim napovedim izvajalcev, da bo promet lahko znova stekel v tem tednu, še vedno ostaja zaprta. 


Kakor so sporočili z Občine Tolmin, bo sanacija zemeljskega plazu, ki se je v zadnji vodni ujmi utrgal z brežine nad cesto, zaradi lastnosti plazišča pri sečnji dreves in spravilu lesa terjala zahtevnejši in obsežnejši poseg. Pristojni so občino seznanili, da je to predpogoj za izgradnjo kamnite zložbe, potrebne za utrditev brežine trenutnega plazišča. Sprostitev enosmernega prometa, ki ga bo urejal semafor, je tako trenutno napovedana za prihodnji teden. Do takrat velja obvoz po državni cesti na relaciji Tolmin–Volče–Čiginj–Most na Soči.


V času sanacijskih del zaradi varnosti ostaja zaprta tudi pešpot ob jezeru med Mostom na Soči in Modrejem, še dodajajo na Občini Tolmin.Simona Skočir
Fotografija: Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C