ORGANIZATORJI TOLMINSKIH FESTIVALOV RAZDELILI SREDSTVA FESTIVALSKEGA FONDA

Četrtek, 16. november 2023

Organizatorji treh tolminskih glasbenih festivalov Butik, Punk Rock Holiday in Tolminator so sinoči v Tolminu pripravili poseben dogodek, na katerem so izbranim društvom in organizacijam podelili sredstva festivalskega fonda ter predstavili izsledke raziskave, ki je bila izvedena med obiskovalci festivalov ter rezultate meritev hrupa v letošnjem poletju.V Festivalski fond so festivali podobno kot lani zbrali sredstva, ki po koncu festivalov ostanejo na festivalskih plačilnih karticah. Letos so v dobrodelne namene donirali kar 12.900 evrov, slabih 5000 evrov so namenili Rdečemu Križu in Karitasu ter Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami v Tolminu. Največji del sredstev, 8000 evrov, so tudi letos namenili društvom s sedežem v Občini Tolmin, ki so prejela od 650 do dobrih 1000 evrov, odvisno od števila glasov, prejetih na spletnem glasovanju.


Izjava Romina Gerbec


Sinoči je bila podrobneje predstavljena tudi raziskava, ki je bila letos poleti izvedena med obiskovalci festivalov. Rezultati so med drugim govorili o tem, da se večina festivalskih gostov v Tolmin redno vrača, primarno sicer prihajajo zaradi glasbe, a jim je zelo pomembna tudi sama destinacija.

Organizatorji festivalov pa so v letošnjem poletju v sodelovanju z Občino Tolmin izvedli tudi meritve hrupa na štirih lokacijah – na Cvetju, Prapetnem, v Poljubinju in na samem prizorišču. Rezultati so pokazali, da okolje s hrupom ni bilo preobremenjeno in da so organizatorji upoštevali omejitve. Da bi z zvokom čim manj obremenjevali okolje, so sicer letos testirali drugačno postavitev odra, prihodnje leto pa bodo poizkusili tudi z novim sistemom ozvočenja, je pojasnil eden od organizatorjev Andrej Sevšek.


Izjava Andrej SevšekObčina Tolmin je lani sprejela odlok, s katerim je bolj podrobno uredila festivalski režim, v pripravi pa je trenutno tudi nov odlok, ki naj bi ga občina sprejela za obdobje prihodnjih nekaj let. Več o glavnih smernicah oblikovanja odloka tolminski župan Alen Červ:

Izjava Alen Červ
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C