IDRIJA V PROJEKTU Z MALTO, IRSKO IN ŠPANIJO

Nedelja, 19. november 2023

Občina Idrija že več let podpira programe, ki blažijo negativne učinke odhajanja mladih in staranja prebivalstva v občini. Zavod ID20 je v Idriji gostil partnerje projekta ACORN iz Irske, Španije in Malte. Projekt se osredotoča na opolnomočenje mladih na podeželju za aktivno sodelovanje v procese odločanja o razvoju podeželske skupnosti. 

Prvo projektno leto so posvetili pripravi raziskave, usmerjene v analiziranje izzivov in priložnosti na tem področju, ter ji dodali zbirko evropskih dobrih praks. Srečanje v Idriji je bilo uvod v nadgradnjo projekta ter razvoj pripomočkov, ki bodo v pomoč mladim, mladinskim organizacijam in mladinskim delavcem, zasnovali pa so tudi nadaljnje projektne aktivnosti. 

V okviru srečanja so si ogledali tudi primere dobrih praks, in sicer mestno dnevno sobo, Mladinski center ter rudarsko hišo Giser v Idriji, Inštitut za mladinsko politiko v Ajdovščini ter Xcenter v Novi Gorici. V prihodnjem letu bodo v sklopu projekta v vseh štirih regijah organizirali zbore mladih in pripravili vodnik za organizacijo takih dogodkov, pri Zavodu ID20 pa v sodelovanju z občino Idrija in Mladinskim centrom načrtujejo povezavo s participativnim proračunom za mlade v občini.


Metka Rupnik

Foto: ID20


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C