MED NOMINIRANKAMI ZA INŽENIRKO LETA ZOPET PRIMORKA

Ponedeljek, 20. november 2023

V okviru iniciative Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade navdušuje za inženirstvo, naravoslovje in inovativnost, letos poteka že šesti izbor Inženirka leta. Znanih je deset nominirank za Inženirko leta 2023, ki predstavljajo potencial, da so s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Tudi letos je med njimi Primorka. Izbor, ki je nastal na pobudo Siemens Slovenija, poteka v soorganizaciji revije IRT3000 in družbe Mediade s sodelujočimi partnerji.

Tudi letošnje glavno merilo izbora nominirank je bila raznolikost glede na izobrazbo, starost, organizacijo oziroma zaposlovalca, področje dela, dosedanjo pojavnost in poklicno usmeritev.

Med 37 projavljenimi kandidatkami na razpis Inženirka leta, ki prihajajo večinoma iz industrije, predvsem iz razvojno naravnanih podjetij, pa tudi iz akademskih krogov in raziskovalnih institucij, je bilo izbranih 10 nominirank, to so:

Anka Ilc, vodja laboratorija v ajdovskem podjetju Structum, Jelena Vasiljević, raziskovalno razvojna inženirka v podjetju Filc Škofja Loka, Kristina Batistič, svetovalka za kibernetsko varnost v podjetju NIL Ljubljana, Leja Prezelj, strokovna sodelavka za varnost in kakovost živil v proizvodnji svežih izdelkov v podjetju Ljubljanske mlekarne, Ljupka Vrteva, razvojna inženirka za področje ogrevanja, prezračevanja in hlajenja stavb v družbi Petrol, Nina Krmac, vodja skupine za IT koordinacijo v družbi A1 Slovenija, Nina Seifert, samostojna razvojna inženirka za inovacije v družbi Iskraemeco Kranj, Petra Osojnik, vodja validacij v aseptični enoti v Lek farmacevtski družbi, Saša Stradovnik, inženirka za robotiko in avtomatizacijo v podjetju Proris ter asistentka in raziskovalka na FERI Univerze v Mariboru inSimona Kek, podatkovna znanstvenica v ljubljanskem podjetju Outbrain.

Na odločitev, katera od nominirank predstavlja največji zgled in navdih mladim, s svojimi glasovi enakovredno vplivajo štiri skupine oz. déležniki izbora: nominiranke za priznanje Inženirka leta, predstavniki medijev, dijakinje in profesorji srednjih šol ter predstavniki organizatorja in partnerjev.

Inženirka leta 2023 bo znana na slavnostni prireditvi 16. januarja 2024 v Cankarjevem domu.


Metka Rupnik

Foto: Andrej Križ

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C