TUDI BAŠKA GRAPA IMA NAGRAJENCA

Ponedeljek, 20. november 2023
V dneh med 13. do 15. novembrom so v Novi Gorici stekli že 13. Dnevi slovenskega turizma, ki so poznani kot največji strokovni dogodek v turizmu v Sloveniji. Prvi dan je bil namenjen srečanju turističnih društev in zvez iz vse Slovenije, katerih prostovoljci namenjajo svoj prosti čas Turistični zvezi Slovenije. Številne udeležence - prostovoljce so pozdravili župan MO Nova Gorica Samo Turel, predstavnica Slovenske turistične organizacije Maša Klemenčič, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo Matevž Frangeš, generalna direktorica direktorata za turizem Dubravka Kalin in predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik Černjak, ki je izpostavil potencial slovenskega turizma: 5* narava in 5* ljudje.


V nadaljevanju so bili udeleženci seznanjeni z novimi trendi v turizmu, kot so umetna inteligenca in digitalizacija. V okviru slednje jim je bila predstavljena nova digitalna aplikacija Moj - izlet, spoznali pa so se tudi s Chat GPT-jem, kako uporaben je npr. pri pisanju razpisov. Zanimive in posnemanja vredne so bile tudi predstavitve dela društev: Turističnega društva Lesce in Zbilje in Turistično hortikulturnega društva Zdole.

Sledila je podelitev priznanj najzaslužnejšim, ki so jih v društvih in v Turistični zvezi Slovenije prepoznali za predane prostovoljnemu delu. Vsako društvo je lahko predlagalo le enega prostovoljca. Med prejemniki je tudi Zdenko Torkar, član KTT društva Baška dediščina. Svoje prostovoljstvo mu razdaja od leta 2017. Aktiven je pri vseh društvenih prireditvah in akcijah, je tudi društveni turistični vodič. Vseskozi deluje v upravnem odboru, kjer zagovarja trajnostno delovanje društva. Dva mandata je zastopal društvo v organih Zveze društev za tehnično kulturo Posočje Tolmin. Trenutno sodeluje tudi v delovni skupini projekta Gorniška vas Baška grapa. Zavzeto vodenje aktivnosti med društvom in KS Hudajužna-Obloke, katere predsednik je, je obrodilo že štiri turistične produkte. Je dejaven organizator čistilnih akcij, ki pomembno prispevajo k vzdrževanju in ohranjanju kulturne krajine.

Zdenko je prostovoljec, ki deluje umirjeno, razsodno in z občutkom odgovornosti za rast društva in skupnosti. Sadovi njegovega dela zorijo v zgodbe, ki spodbujajo nove turistične produkte, privlačne za obiskovalce Baške grape.


Tekst: Olga Zgaga

Foto: Alenka Zgaga

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C