NOVA INFRASTRUKTURA ZA OSKRBO S PITNO VODO V OBČINI AJDOVŠČINA KOT PRIMER DOBRE PRAKSE

Torek, 21. november 2023
Skoraj 17.000 občanov Ajdovščine, priključenih na javni vodooskrbni sistem, lahko odslej pričakuje zanesljivo oskrbo s kakovostno pitno vodo, saj se je po poldrugem letu gradnje zaključil eden največjih investicijskih projektov v občini, celovito hidravlično uravnoteženje vodooskrbnega sistema Hubelj-Skuk, katerega naložba dosega skoraj pet milijonov evrov. Občina Ajdovščina je za investicijo uspela pridobiti znatno sofinanciranje iz evropskih in državnih sredstev. Več o tem Peter Kete, strokovni sodelavec za investicije Občina Ajdovščina.


IZJAVA Peter KetePribližno 400 odjemalcev se bo v krajevni skupnosti Podkraj sedaj lahko priključilo na veliko zanesljivejše javno vodooskrbno omrežje in bo dobilo neoporečno vodo. Občina Ajdovščina je namreč v obsežen projekt nadgradnje vodooskrbnega sistem vključila tudi odpravo problematične oskrbe z vodo iz manjših in zasebnih vodovodov v tem delu občine. Luka Jejčič, direktor Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina:


IZJAVA Luka Jejčič

Izgradnja gospodinjskih priključkov na javno vodovodno omrežje, ki jih sofinancira Občina Ajdovščina, je že v teku. V Podkraju sta vzporedno potekala še dva investicijska projekta : gradnja novega sistema kanalizacije v Podkraju, v sodelovanju z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, in obnova odseka državne ceste med naseljem Podkraj in gostilno Stara pošta. Izvedbo teh del so malce upočasnile nove arheološke najdbe, zato se je nekoliko zavlekla tudi gradnja gospodinjskih priključkov na vodovodno omrežje.

Na novozgrajeno vodovodno povezavo med Colom in Hrušico bo priključenih približno 400 novih odjemalcev, izboljšano oskrbo s pitno vodo iz javnega vodovodnega sistema pa je s celovito nadgradnjo dobilo skoraj 17.000 priključenih uporabnikov.

Urad za nadzor proračuna pri Ministrstvu za finance je potrdil, da je bila naložba izvedena skladno z vsemi pravili. Več o sami naložbi nam bo v številkah predstavila Alenka Čadež Kobol, vodja oddelka za gospodarske in javne službe in investicije na Občini Ajdovščina.


IZJAVA Alenka Čadež KobolMaja Vrabec

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C