DOGODKI V IDRIJI OB EVROPSKEM TEDNU ZMANJŠEVANJA ODPADKOV!

Petek, 17. november 2023

Jutri se začenja evropski teden zmanjševanja odpadkov. Osrednja tema letošnjega evropskega tedna zmanjševanja odpadkov je embalaža. Namesto da bi se količina nastale odpadne embalaže začela zmanjševati, se zadnja leta še povečuje, tudi zaradi naraščanja spletnih nakupov in dostave hrane.

V naslednjem tednu bo ekološko obarvana tudi Idrija, kjer bo Mladinski center Idrija v sodelovanju z različnimi partnerji pripravil sklop dogodkov. Od brezplačne malice, bolšjega sejma, predvajanja filma Večje od nas, izdelave nahrbtnika iz cerade, okraševanja vrečk iz blaga, popravila strganih tkanin in delavnice izdelave denarnic iz odpadnega materiala. Ne le z delavnicami, cel teden vas bodo tudi na družbenih omrežjih Mladinskega centra Idrija in Komunale Idrija osveščali o razlogih, načinih in vplivih zmanjševanja odpadkov. Več o tem kaj se bo dogajalo v naslednjem tednu, pa Zarja Bašelj iz Mladinskega centra Idrija.

PogovorMaja Vojska


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C