EKOLOŠKO KMETOVANJE ZA PRVOVRSTNO HRANO IN OBDELANE BREGOVE

Torek, 21. november 2023

Danes predstavljamo aktualen projekt, ki teče na Idrijskem in Cerkljanskem na področju ekološkega kmetovanja na hribovitih območji na Idrijskem in Cerkljanskem. Cilj projekta PRO-EKO, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, jespodbuditi obstoječe ekološke pridelovalce in predelovalce na območju obeh občin, da povečajo proizvodnjo ekološke hrane, na trgu ponudijo nove izdelke ter ustrezno predstavijo ekološko kmetovanje.

Na Cerkljanskem je v ekološko kmetovanje trenutno vključenih 37 kmetij z več kot 400 hektarji kmetijskih površin, v občini Idrija pa deluje 53 ekoloških kmetij na skupno 1000 hektarjih kmetijskih površin. Več o prednostih in izzivih ekološkega kmetovanja na hribovitih območjih pa v pogovoru z Bogdanom Črvom s Kmetijsko gozdarskega zavoda Slovenije v Novi Gorici, ki ima tudi sam dolgoletne izkušnje z ekološkim kmetovanjem. Prispevek je pripravila Metka Rupnik. 


Pogovor Bogdan Črv

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C