SPOZNAJMO IDRIJSKE ŽLIKROFE MALO DRUGAČE

Petek, 24. november 2023

Idrijsko-Cerkljanska Razvojna agencija je prejšnji teden začela s sklopom izobraževanj, delavnic na temo pridelave lokalne surovine in Idrijskih žlikrofov. Izobraževanja so bila za udeležence brezplačna in so bila del projekta ˝Lokalna surovina za Idrijske žlikrofe˝, za katerega so odobrena sredstva v okviru javnega razpisa za dodelitev državnih pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Idrija v letu 2023. Izobraževanja so začeli že prejšnji teden, na prvi delavnici so pridelovalcem predstavili najpomembnejše poudarke pri pridelavi rastlin, ki jih potrebujemo za pripravo Idrijskih žlikrofov. Naslednji dan je nato sledila še delavnica namenjena spoznavanju sort krompirja, ki so primerne za izdelavo nadeva za idrijske žlikrofe. Več o prvem sklopu predavanj pa izvajalka delavnice Anka Poženel iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica.


POGOVOR


V ponedeljek je nato sledila delavnica izdelave idrijskih žlikrofov, ki jo je vodila Marta Florjančič iz Društva za promocijo in zaščito idrijskih jedi. Včeraj pa je bila na sporedu še zadnja delavnica v nizu izobraževanj, in sicer na temo tradicionalnega in inovativnega načina serviranja idrijskih žlikrofov. Delavnico je vodila Katica Mikelj, predavateljica na področju kuharstva na Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled in vodja Društva kmečkih žena in deklet Bohinj. Povprašali smo jo, če bi žlikrofe lahko uporabili tudi kot »Street food«:


POGOVOR

 


Maja Vojska
Foto: Visit Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

nedelja
18.08.2024
21°C / 33°C
ponedeljek
19.08.2024
20°C / 30°C
torek
20.08.2024
19°C / 30°C