ČIPKASTI OKUSI IDRIJE NAGRAJENI

Ponedeljek, 27. november 2023

Idrijska kulinarika sega tudi izven svojega tradicionalnega okolja in žanje uspehe tudi na mednarodnih kulinaričnih dogodkih, kot je bilo nedavno mednarodno tekmovanje v okviru dogodka Grand Gourment v Splitu.

Na tekmovanju natakarjev in kuharjev v Splitu so študentje BIC- Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana skupno prejeli kar 6 zlatih medalj, 2. srebrni, 3 pokale in 2 nagradi. Med drugim sta bila nagrajena tudi dva njihova študenta Višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem Vladimir Turcu Tcaciuc in Vuk Kokana, ki sta v kategoriji timsko tekmovanje Chefs table pripravila menu Čipkasti okusi Idrije in zanj prejela zlato medaljo za strežbo, srebrno za kuhinjo in nagrado za najboljši pogrinjek. Tradicionalne idrijske jedi, kot so idrijski žlikrofi, smukavc, habanca in druge sta mlada kulinarična ustvarjalca pripravila in predstavila na inovativnen in samosvoj način ter navdušila strokovno komisijo tekmovanja.


Metka Rupnik

Foto: GGS



 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
05.09.2024
17°C / 32°C
petek
06.09.2024
17°C / 32°C
sobota
07.09.2024
17°C / 27°C