KLJUB PORASTU PROMETNIH NESREČ NA SEVERNEM PRIMORSKEM ŠTEVILO UDELEŽENIH MLADOSTNIKOV NE NARAŠČA

Četrtek, 07. december 2023

V sredo dopoldne je v avli Goriške knjižnice Franceta Bevka potekala zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije »Varno na poti v šolo in domov«, ki jo za učence tretjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem organizira Policijska uprava Nova Gorica. Med 200 prispelimi deli so za razstavo izbrali 20 najboljših, na ogled bodo do 30. decembra.

Cilj akcije je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu, otroci in mladoletniki namreč spadajo v skupino najranljivejših udeležencev v prometu. Njihovo obnašanje v prometu je odvisno tudi od njihovega poznavanja in spoštovanja prometnih pravil, še vedno pa je njihova varnost v največji meri odvisna od ravnanja in vzgoje staršev. 

Na zaključni prireditvi so avtorjem izbranih likovnih del podelili praktične in simbolične nagrade, razstavljena so na otroškem in mladinskem oddelku Goriške knjižnice Franceta Bevka. Projekt, ki ga izvajajo že dve desetletji, bodo na PU Nova Gorica nadaljevali tudi v prihodnje, saj so ga vodstva osnovnih šol izredno pozitivno sprejela. 

Kakor so še sporočili iz novogoriške policijske uprave se je letos na njihovem področju do 3. decembra zgodilo dobre tri odstotke več prometnih nesreč kot lani, pri čemer je bilo v njih udeleženih enako število otrok in mladostnikov kot v enakem obdobju lani, podobno je tudi z mladoletnimi povzročitelji, letos so zabeležili enega manj kot lani. Zaradi posledic prometnih nesreč ni umrl noben otrok ali mladoletnik.

Po sporočilu za javnost PU Nova Gorica
Naslovna fotografija: Odprtje razstave v Goriški knjižnici Franceta Bevka, vir: PU Nova Gorica.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C