NA MIKLAVŽEVO SO LUČKE ZAGORELE TUDI V VIPAVI

Četrtek, 07. december 2023

Včeraj je v Lanthierijevem parku v Vipavi ob živahni glasbi Pihalnega orkestra Vrhpolje župan Anton Lavrenčič prižgal letošnje praznične lučke. V Vipavi so lučke tokrat zažarele na deblih platan pred pročeljem Lanthierijevega dvorca, na 23-metrski cipresi v Lanthierijevem parku, na pročelju občinske stavbe in še drugod po mestu. Obiskovalci prižiga lučk so se okrepčali tudi s toplimi napitki.

Živahno dogajanje pa se bo tudi v Vipavi nadaljevalo vse do konca meseca decembra, ko bo pred tradicionalno brunarico potekalo silvestrovanje. Letošnje praznično dogajanje v Vipavi pripravljajo Krajevna skupnost Vipava, Turistično društvo Lanthieri, Zavod za turizem TRG Vipava, Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska dolina, Pihalni orkester Vrhpolje in pa Občina Vipava.

Tradicionalna Brunarica bo letos zaradi prenove glavnega trga v Vipavi na drugi lokaciji. Kje bo postavljena in kakšen bo urnik obratovanja, pa Jernej Mikuž iz Turističnega društva Lanthieri.

Izjava Jernej Mikuž

Turistično društvo Lanthieri se drži tradicije, da prihajajo nastopajoči zadnjih nekaj let, ki poskrbijo za praznično vzdušje ob brunarici, iz širše Vipavske doline.

Poleg brunarice pa se bo v veselem decembru v Vipavi odvil še tradicionalen božično – novoletni koncert Pihalnega orkestra Vrhpolje, letos z gostom Rudijem Bučarjem. Na Štefanovo bo v Lanthierijevem parku potekal Štefanov sejem in vodeno jahanje za otroke, pred cerkvijo sv. Štefana pa bo blagoslov konjev. Dan zatem bo otroke obiskal Dedek Mraz. Manjkale pa ne bodo niti tradicionalne jaslice, ki bodo po ulicah Vipave na ogled od 17. decembra do 6. januarja. Vrata pa odpira tudi Vinarski muzej, in sicer vsako soboto v mesecu decembru od 12. do 16. ure. Na vse dogodke je vstop prost.

Praznično pa ne bo samo v središču Vipave, pester decembrski program pripravljajo tudi v krajevnih skupnostih Občine Vipava.


Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C