REGIJSKI PRVAKI V EKOZNANJU PRIHAJAJO Z OSNOVNE ŠOLE ŠTURJE AJDOVŠČINA

Petek, 09. februar 2024

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga že 23 let pripravlja program Ekošola v sodelovanju s Holdingom Slovenske elektrarne, je v severnoprimorski regiji slavila ekipa učencev Osnovne šole Šturje Ajdovščina. V ekoznanju se bodo pomerili še 25. aprila 2024, kjer bo potekalo državno tekmovanje, ki se ga bodo udeležili zmagovalci osmih regij, dodatni drugouvrščeni ekipi iz osrednjeslovenske in mariborske regije ter dve ekipi, ki sta imeli najboljši čas izmed vseh sodelujočih ekip. Letos je na Ekokvizu v tričlanskih ekipah tekmovalo 2.476 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 128 slovenskih osnovnih šol. V severnoprimorski regiji je sodelovalo 32 tričlanskih ekip iz 5 osnovnih šol.

Zmagovalno ekipo Osnovne šole Šturje Ajdovščina z imenom »Plamenci« sestavljajo učenci Urša, Zala in Filip. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o vodi, ohranjanju biotske pestrosti, podnebnih spremembah in opazovanju Zemlje, so dosegli 35 od 40 možnih točk. Poleg 32 ekip iz severnoprimorske regije, se je na šolskem tekmovanju pomerilo še 47 ekip iz obalne regije, 85 ekip iz novomeške regije, 87 ekip iz celjske regije, 245 ekip iz osrednjeslovenske regije, 216 ekip iz mariborske, 61 iz pomurske in 46 iz gorenjske regije.

V aprilskem finalu v Ajdovščini se bo srečalo 12 ekip, finalni Ekokviz bo potekal v dveh delih, in sicer bodo v prvem delu ekipe reševale kviz prek spletne strani, nato pa bo sledilo še preverjanje poznavanja okoljskih tematik na ustnem delu, kjer se bodo ekipe pomerile med seboj po sistemu hitrih prstov.

Maja Vojska

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C