IDRIJSKI PLESNI ORKESTER IN SOLISTI NAVDUŠILI PRENAPOLNJENO RUDNIŠKO DVORANO

Sobota, 10. februar 2024

Sinočnji valentinov koncert Idrijskega plesnega orkestra, ki je znova do zadnjega kotička napolnil idrijsko Rudniško dvorano, je ponudil pravo glasbeno doživetje, ki so ga ustvarili domači, idrijski glasbeniki.

Uvodoma je orkester pod vodstvom Naceta Kogeja občinstvo v večer popeljali s skladbo Glena Millerja In the mood, zatem pa so se jim na odru drug za drugim z izvedbami zlasti skladb iz zlatih časov slovenske popevke z glasom pridružile idrijske solistke Anja Istenič, Jasmina Velikanje, Hana Pavšič ter Rebeka Bogataj in solista Žiga Lakner ter Marijan Novak. Med pevskimi nastopi je Idrijski plesni orkester postregel tudi z izborom nekaterih najbolj prepoznavnih, zimzelenih jazz standard skladb, v katerih so kot solisti- instrumentalisti zaigrali kitarist Aleš Golja, trobentač Nejc Drole in klarinetist Tomi Peljhan.

Večer je bil tudi spominsko obarvan, saj so se s skladbo On the sunny side of the street spomnili na leta 2022 preminulega nekdanjega dirigenta Idrijskega plesnega orkestra Julijana Vidmarja, med občinstvom pa pozdravili Ludvika Velikonjo, enega dveh še živečih članov prve zasedbe Idrijskega plesnega orkestra, ki je nastopal pod Flandrovo taktirko in zaigral na znamenitem koncertu z godali in zborom leta 1955.

Občinstvo si je s stoječimi ovacijami prislužilo tudi bis, večer, ki ga je domiselno povezovala Sanja Rejc, pa so še prej zaokrožili združeni solisti, ki so ob spremljavi orkestra odpeli znamenito Dan ljubezni.

Koncert, ki bi zlahka napolnil še en ponovitveni večer v idrijski Rudniški dvorani.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C