MLADI TOLMINSKI GASILCI NA KARNEVALU V BELJAKU

Nedelja, 11. februar 2024

Na pustno soboto se je gasilska mladina iz petih društev v tolminski gasilski zvezi skupaj z mentorji odpravila v Beljak na največji pustni karneval v Avstriji. Tudi letos so sodelovali z mentorji in gasilsko mladino iz Beljaka v skupinski maski, in sicer so se vsi preoblekli v pisane meduze, ki so nato preplavile mesto oziroma ulice, po katerih je potekal karneval. Vzdušje je bilo kot vedno odlično, saj je beljaški pustni karneval nekaj, kar nihče noče zamuditi in zato je temu primerno tudi število ljudi - tako tistih, ki v karnevalu sodelujejo, kot tudi tistih, ki si pridejo karneval ogledat. Tudi nekaj kapelj dežja ni nikogar zmotilo.

Pred karnevalom so mladi tolminski gasilci kot vsako leto obiskali tudi gasilski dom v Beljaku, kjer so si ogledali opremo in vozila. Zakaj je sodelovanje letos še prav posebno, pa je povedal predsednik komisije za delo z mladino pri Gasilski zvezi Tolmin Primož Hrast.

Izjava Primož Hrast

Gasilska zveza Tolmin z gasilci iz Beljaka sicer sodeluje na različnih nivojih že vrsto let. Prijateljstvo je še posebej močno na področju mladine. Med drugim vsako leto izpeljejo tudi tabor za gasilsko mladino. Kot še pove Primož Hrast, so tabor lani organizirali Avstrijci, v letošnjem letu, na deseto obletnico sodelovanja, pa bo v organizaciji Gasilske zveze Tolmin.

 

 

Melita Pavšič Levpušček

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C