VSE BOLJ PESTRO OBELEŽEVANJE STOLETNICE TNP

Četrtek, 22. februar 2024

Ob letošnji stoletnici podpisa zakupne pogodbe za Alpski varstveni park, predhodnik Triglavskega narodnega parka, Zavod Triglavski narodni park pripravlja številne dogodke, pridružujejo pa se mu tudi številne druge organizacije. 


Tokrat so jubilej z odprtjem razstave o vodi obeležili v Zeleni hiši v Kobaridu, kjer so odprli fotografsko razstavo Milene Brešan z naslovom Obrazi vode, katere otvoritev so popestrili pevci Mešanega pevskega zbora Sv. Anton Kobarid. Nekaj besed o pomenu stoletnice razglasitve prvega zavarovanega območja, predhodnika Triglavskega narodnega parka, je povedala Marjeta Albinini iz Zavoda TNP.


Voda ima nešteto obrazov tudi v Triglavskem narodnem parku, kjer se zbira in steka ter v marsikaterem naselju v dolini priteče na plano skozi vodovodno pipo kot pitna voda. Fotografska razstava Milene Brešan, ki se osredotoča na vodo in bo na ogled do 11. marca, je zato pomemben kamenček v mozaiku dogodkov v jubilejnem letu edinega slovenskega narodnega parka, so sporočili iz zavoda.

Simona Skočir

Fotografija: TNP

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C