V SREDIŠČU: BOVŠKI ŽUPAN VALTER MLEKUŽ

Četrtek, 22. februar 2024

V oddaji V središču smo gostili Valterja Mlekuža, župana občine Bovec, kjer se zadnje čase soočajo s številnimi izzivi. Trenutno največje vprašanje, ki še vedno visi v zraku, je, kaj bo s smučiščem Kanin. Občina je podjetje Sončni Kanin po zaprtju krožno kabinske žičnice ohranila, da vzdržujejo osnovno infrastrukturo na smučišču, nadaljevanje zgodbe pa bo odvisno od odločitve države, ali bo pristopila k več deset milijonov težki obnovi smučišča. Župan ostaja optimističen.

Velika zmeda je tik pred odprtjem nove plovbne sezone na reki Soči, občini Kobarid in Tolmin sta sprejeli vsaka svoj odlok, v Bovcu vztrajajo pri starem. Kako naj bi se to stanje odražalo pri uporabnikih, zaenkrat še ni znano.

Beseda je tekla tudi o letošnjem proračunu, ki je bil na zadnji seji potrjen v prvem branju, župan ga do drugega branja usklajuje še s predstavniki list in strank. Ena od večjih investicij letošnjega leta je dokončanje bovške športne dvorane z vsemi igrišči in ureditvijo okolice.

Kmalu naj bi bila zaključena tudi dela v kulturnem domu, ki bo tako lahko končno dobil tudi uporabno dovoljenje, več sredstev pa občina letos namenja tudi reševanju stanovanjske problematike.

Kot je še povedal Mlekuž, se na občini še vedno soočajo tudi s kadrovsko podhranjenostjo, podrobneje o vseh tematikah pa v pogovoru z županom.

Pogovor z županom Valterjem Mlekužem

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C