ZVEZA KLUBOV ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV SLOVENIJE - OD PREVENTIVE DO PODPORNIH PROGRAMOV

Petek, 23. februar 2024

Smo v času postne spodbude 40 dni brez alkohola, ki že vrsto let ponudi razmislek o prekomernem uživanju alkohola in vseh posledicah tega početja.

V precej mokri slovenski družbi alkohol spada med najbolj razširjene psihoaktivne snovi, ki v številna življenja prinašajo razne negativne posledice tako za zdravje kot za vsakdanjik posameznikov in njihovih bližnjih.

Mi smo tokrat obiskali Zvezo klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, ki je nastala z namenom, da združi posamezna društva zdravljenih alkoholikov in pomaga društvom pri njihovih naporih za rehabilitacijo vseh članov.

Zveza ima sedež prav v Tolminu, združuje pa klube in društva iz celotne države. Izvajajo več programov, velik poudarek pa dajejo predvsem preventivi, je v pogovoru s Simono Skočir povedala predsednica Zveze KZA Teja Kumar. Svojo izkušnjo poti do abstinence pa je z nami delil tudi Ivan, predsednik Kluba zdravljenih alkoholikov Tolmin.

Pogovor s Tejo

Pogovor z Ivanom

Vse kontakte Zveze klubov zdravljenih alkoholikov je mogoče najti na njihovi spletni strani zvezakza.si, sicer pa so dosegljivi na številki 031 479 296 ali elektronskem naslovu info@zvezakza.si. Simona Skočir 

Fotografija: Postori Zveze KZA v Tolminu

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C