Vanja Hvala
Voditeljica programa
Katja Brišar
Tehnična urednica programa
V četrtek je v zadružnem domu v Idrijskih Krnicah v organizaciji Turističnega društva Krnice in Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica, izpostava Idrija potekala delavnica o ocenjevanju klobas in salam. Delavnico je vodil Srečko Horvat iz kmetijsko svetovalne službe Sežana z dolgoletnimi izkušnjami vodenja delavnic ter član številnih komisij za ocenjevanje. Udeleženci so se seznanili s pravilnikom o ocenjevanju dobrot Slovenskih kmetij, posebej ocenjevanju salam, pripravami na ocenjevanje, kriterijih in točkovanju.
Vzorce salam so preizkušali tudi v praksi in ocenjevali kvaliteto izdelanih salam z izmenjavo mnenj in nasvetov predavatelja.
Večer je potekal v zadovoljstvo obstoječih in bodočih članov komisije in je predstavljal uvod v tradicionalno 18. Salamiado v Idrijskih Krnicah, ki bo letos potekala v soboto 13. aprila.
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!