V PODBRDU ŠE ZADNJA FAZA REKONSTRUKCIJE CESTE

Torek, 02. april 2024

Projekt rekonstrukcije ceste skozi Podbrdo je v teku že skoraj dve desetletji. V začetku tega leta se je začela še četrta, zadnja faza investicije, ki jo vodi Direkcija RS za infrastrukturo v sodelovanju z Družbo za razvoj investicij in Občino Tolmin. Glavni namen projekta je zmanjšanje ogroženosti državne ceste skozi Podbrdo ter zagotovitev boljše prevoznosti cestne povezave skozi Baško grapo. 


Projekt bo obsegal izgradnjo mostu in propusta čez Mlečni potok ter rekonstrukcijo vozišča s pločniki in javno razsvetljavo. Občina Tolmin bo poskrbela za izgradnjo kanalizacije in vodovoda, Elektro Primorska pa za izgradnjo dodatne transformatorske postaje v zgornjem delu Podbrda in pripadajočo infrastrukturo. Več o vrednosti investicije podžupan občine Tolmin Tomaž Štenkler.


Izjava Tomaž Štenkler 1


Projekt se je sicer zaradi lanskih poplav nekoliko zamaknil in se namesto jeseni začel v letošnjem letu, zaključek je predviden do konca tega leta. Zaradi del je predviden tudi spremenjen prometni režim.


Izjava Tomaž Štenkler 2

 
Simona Skočir

Fotografija: Tomaž Štenkler

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C