CIRIUS VIPAVA V SODELOVANJU S PARTNERJI ŠIRI OZAVEŠČENOST O AVTIZMU

Torek, 02. april 2024

Danes obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu,ki je posvečen ozaveščanju o avtizmu in pomembnosti sprejemanja ter razumevanja različnosti. Ob tej priložnosti v CIRIUS Vipava pripravljajo vrsto aktivnosti, ki bodo namenjene podpri osebam z avtizmom.

Pred vhodom v CIRIUS Vipava se bo tako razgrnilo nebo modrih dežnikov, ki simbolizirajo enotnost in podporo tej skupnosti. V notranjosti pa se bo odvijala posebna razstava likovnih del učencev z avtističnimi motnjami, poimenovana "MOJA BESEDA". Skozi svoja umetniška dela so ti talentirani mladi ustvarjalci izrazili svoje občutke in misli, kar bo pripomoglo k širjenju zavedanja in razumevanja avtizma. Umetniška dela pa bodo na voljo za ogled tudi v spletni galeriji likovnih del, ki bo omogočila širši javnosti vpogled v delo in sporočila teh mladih umetnikov. Poleg teh dejavnosti pa bo še v Kulturnem domu Vipava predvajanj slovenski film Šepet metulja, ki s svojo ganljivo zgodbo odpira srca in spodbuja k večji empatiji in razumevanju.

Pri širjenju ozaveščenosti pa tudi tokrat Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava sodeluje z mnogimi partnerji. Občina Vipava in Univerza v Novi Gorici bosta v modro barvo osvetlili Lanthierijev dvorec, medtem ko bo občina Ajdovščina z modro barvo osvetlila grajsko obzidje. K ozaveščanju o avtizmu pa je pristopila tudi Lavričeva knjižnica Ajdovščina s pravljično uro, ki jo bodo strokovne delavke CIRIUS-a Vipava pripravile jutri. 

Zaposleni v CIRIUS Vipava pa bodo danes izrazili podporo vsem otrokom, mladostnikom in odraslim z avtizmom tako, da bodo nosili modre majice.


Ana Štokelj
Foto: Slika je simbolična, modra barva simbolizira svetovni dan avtizma

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 13°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 16°C