V DOMU UPOKOJENCEV IDRIJA PRAZNOVALI STO LET

Ponedeljek, 13. maj 2024

V Domu upokojencev Idrija so v četrtek priredili prav posebno praznovanje, stanovalka Vojka Viler je namreč praznovala stoti rojstni dan. Ker gre za pomemben jubilej, zaposleni v domu vedno poskrbijo, da ga obeležijo, tako kot je treba. In nič drugače ni bilo minuli teden, ko so se zbrali Vojkini sorodniki, znanci in stanovalci doma, po pozdravu direktorice Urške Močnik in idrijskega župana Tomaža Venclja ni manjkalo pesmi s harmoniko in veselja, šampanjca in pa seveda torte.

Zaposleni v domu občudujejo živahnost, iskrivost in zgovornost slavljenke. Kot so v obujali v spominih, jo je v življenju krasil optimizem, zaupanje v ljudi, v življenje nasploh, pa tudi skromnost. Ni poznala tarnanja, kljub temu da se je bilo treba znajti in prijeti za vsako delo. Sicer se pa še zelo dobro spominja, kako je po vojni šla v šolo, takrat so bili to neke vrste tečaji in bila potem po dekretu poslana na Štajersko, v Slovenske Konjice. Za tiste čase je bilo to na drugem koncu sveta. Za vnuka je njuna stara mama najsvetlejši in neizmerno topel človek, kjer sta vedno našla lepo in tolažečo besedo. Slavljenka pa je seveda delila tudi besede modrosti, in sicer pravi, da ji gredo dnevi zelo hitro naprej, zato je rada v družbi, gre na razne prireditve in k maši. Kot pravi lahko reče, da je zadovoljna s svojim življenjem, pravzaprav pa nikdar od njega ni pričakovala kaj posebnega. Mladim je zaželela veliko poštenja, delavnosti pa da ga ne bi preveč »bandali«. Od vsega. pa pravi, je najpomembnejše zdravje. V Domu upokojencev Idrija imajo tako zdaj kar tri stanovalke, ki štejejo več kot sto let.


Maja Vojska
Foto: Arhiv doma

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C