PESTRO MAJSKO DOGAJANJE V HIŠI MLADIH AJDOVŠČINA

Torek, 14. maj 2024

Hiša mladih Ajdovščina tudi v mesecu maju pripravlja pestro dogajanje. Za vse generacije in okuse pripravljajo veliko najrazličnejših delavnic in dogodkov tako za pridobivanje novih znanj kot tudi za razvedrilo. V tem mesecu v Hiši mladih Ajdovščina pripravljajo od vsebin za dobro počutje, pa umetniško ustvarjanje do družabnih razvedrilnih večerov.

V četrtek, 16. maja, sledi otvoritev nove skupinske razstave v Galeriji Hiše mladih. Tokrat bodo na razstavi mladi ustvarjalci in njihova umetniška dela, ki so nastala v okviru natečaja "Jaz, ulični umetnik". Več pa Sara Bone.

Izjava Sara Bone

V tem mesecu Hiša mladih Ajdovščina že vrsto let pripravlja tudi Ulično maturantsko četvorko na Lavričevem trgu. Le-ta se bo letos odvijala 25. maja, natančno ob 12. uri bodo dijaki in dijakinje četrtih letnikov Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina in Škofijske gimnazije Vipava zaplesali na maturantski paradi.

V drugi polovici meseca maja Hiša mladih pripravlja dva družabna dogodka in sicer tombola night in pa tematski kviz o Harryu Potterju. Gre za dogodka, na katera so vabljeni vsi mladi, ki jih zanima druženje s sovrstniki v okolju mladinskega centra.

Hiša mladih Ajdovščina pa bo letos gostila tudi delček oziroma dve delavnici festivala PUSTIMO ODTIS, ki ga že tradicionalno pripravlja CIRIUS Vipava.

Izjava Sara Bone

Delavnice so namenjene vsem generacijam – otrokom, mladim, staršem, družinam, pa tudi vsem nonam in nonotom.

Konec meseca, natančneje 31. maja pa Hiša mladih Ajdovščina pripravlja že tradicionalen likovni extempore BIT&BEAT, ki bo potekal v osrčju očarljivega Vipavskega Križa.

Izjava Sara Bone

Navdih v ustvarjanju na likovnem extemporu bodo ustvarjalci črpali od avstrijskega umetnika Hundertwasserja, ki je v arhitekturi in slikarstvu razvil poseben »ornament«. Likovna naloga bo malo fantazijska, s pridihom realnosti. Umetniki se bodo namreč poskusili vživeti v avstrijskega umetnika in poskušali v svojih umetninah »poslikati« oziroma okrasiti stavbe v Vipavskem Križu, na papirju. Prijave so odprte do 24. maja, več informacij pa najdete tudi na spletni strani Hiše mladih Ajdovščina.

V mesecu maju pa je tudi ena novost. Hiša mladih Ajdovščina nudi brezplačen najem učilnic za dijake in dijakinje, sploh za tiste, ki se pripravljajo na maturo. Menijo namreč, da učenje lažje steče, če se učiš v družbi. Za rezervacijo prostorov se obrnite na info@mc-hisamladih.si ali pokličite na 041 945 392.

Hiša Mladih Ajdovščina ta mesec išče mlade bende, ki bi nastopili na koncertu ob zaključku šolskega leta, 21. 6 2024 v Palah. Prijave so možne na info@mc-hisamladih.si .

Izjava Sara BoneAna Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 23°C
nedelja
26.05.2024
11°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
11°C / 26°C