NOVA ZDRAVNICA SI JE PREMISLILA

Torek, 14. maj 2024

Vodstvo Zdravstvenega doma Idrija, direktor mag. Tomaž Glažar in strokovni vodja, zdravnik pediater Miloš Simov, sta na današnji novinarski konferenci spregovorila o aktualnostih iz delovanja ustanove. Glažar je uvodoma predstavil, kot je sam dejal, nekaj pozitivnih novic, od organizacije tradcionalnega Dneva zdravja 25. maja, sodelovanja s SloŽir do napovedi o skorajšnjem zaključku gradbenih del pri obnovi avstrijskega dela starega zdravstvenega doma ter pričetku priprave dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za nove prostore ZP v Cerknem. Dobre novice da bo, kot je bilo napovedano, nova zdravnica, ki se je v Idrijo priselila iz Bosne in Hercegovine, z majem začela vpisovati nove paciente, pa žal ni mogel sporočiti, saj si je zdravnica, ki naj bi opredelila okoli 1500 pacientov, premislila in ni podpisala pogodbe o zaposlitvi.

Kot je pojasnil direktor ZD Idrija Tomaž Glažar, so pričakovali, da bo maja začela z delom nova družinska zdravnica, saj je uspešno opravila izpit iz slovenščine in strokovni izpit, zdravnici so nudili optimalne pogoje za delo, zagotovili so ji stanovanje ter v njeno izobrazbo v času prilagoditvenega obdobja vložili tudi kar nekaj sredstev, a se je potem odločila, da pogodbe o delu ne bo podpisala. Kot je še povedal Glažar, je kot vzrok navedla osebne razloge, na katere ni mogel vplivati.

Izjava Tomaž Glažar 1

Neprijetno presenečeni so tudi vsi tisti, zlasti iz občine Idrija, tudi nekaj iz občine Cerkno, ki so v zadnjih dveh letih ob upokojitvah dveh družinskih zdravnic ostali brez izbranega zdravnika, teh je okoli 2000, in so težko pričakovali, da bodo ponovno lahko imeli svojo izbrano zdravnico. In kdaj si v ZD Idrija obetajo zaposlitev še kakšnega družinskega zdravnika. Kar dve še pričakujejo, pove Glažar.

Izjava Tomaž Glažar 2

Kot je še zatrdil Glažar, bodo občanom, ki ostajajo brez izbranega zdravnika, v ZD Idrija še naprej zagotavljali zdravstveno obravnavo v nadomestni ambulanti, strokovni vodja Miloš Simov pa je ob tej priložnosti napovedal tudi drugačno organizacijo dela ambulant družinske medicine že čez poletje, v času dopustov. Če se bo s tem strinjalo zdravstveno osebje, bodo sedanji sistem nadomestnih ambulant nadomestili s sistemom t.i. štirih delovišč. Več o tem ter tudi, kako je z ostalimi kadri v ZD Idrija, kako bo ustanova pokrila promanjkljaj iz poslovanja, kdaj bo začetek del v novih prostorih ZP Cerkno, kdaj bo v VCC Cerkno pričela delovati delovna terapevtka, pa več v pogovoru na spodnji povezavi, ki ga ja z direktorjem Tomažem Glažarjem posnela Metka Rupnik. 

Pogovor Tomaž Glažar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C