Simona Skočir
Voditeljica programa
Mladinski
center Idrija je pred
dnevi gostil mednarodno
izmenjavo
v okviru programa Erasmus z naslovom »What´s on your plate?«
prevedeno
v slovenščino
»Kaj je na tvojem krožniku?«. 25 mladih med
16. in 23. letom iz
Portugalske, Poljske, Bolgarije in Slovenije je
na izmenjavi spoznavalo
pomen lokalno pridelane hrane ter
njeno
uporabo
v kulinariki.
Marsikaj so skupaj počeli, raziskovali Idrijo ob zanimivi terenski igri, obiskali so eno od kmetij na Idrijskem, kjer so udeleženci izmenjave spoznavali, kako nastaja lokalno pridelana hrana, potem pa so iz te v kuhinji mladinskega centra skušali še kaj dobrega skuhati. Nastale so zanimive, tudi inovativne jedi, posvetili pa so se tudi tradiciji, saj so se, med drugim, preizkusili tudi v izdelavi idrijskih žlikrofov.
V prispevku naše sodelavke Metke Rupnik boste izvedeli,
kako so se imeli. Najprej pa se je z organizatorjem izmenjave Miho
Koblarjem pogovarjala o tem, kako so izoblikovali program za mlade iz
štirih držav in kako so se
udeleženci povezali in vživeli v izkušnjo. (Foto: MC Idrija)
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!