Melita Pavšič Levpušček
Voditeljica programa
Pred dnevi je v okviru ocenjevanja izdelkov kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano strokovna komisija v sestavi prof dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec, mag. Marlena Skvarča in Franci Jezeršek ocenila jedi in pijače postrežene na gostinski način ter živilske izdelke, ki jih je v ocenjevanje prijavilo 5 ponudnikov.
Družina Idrija izbrano se je
povečala za tri nove člane, dva ponudnika pa sta prijavila nove
izdelke. Ekipa gostišča Barbara je prejela certifikat za 7 jedi iz
njihove ponudbe ter dva menija, Kmetija Na Hmenici za 9 mlečnih
izdelkov iz ovčjega mleka, Janja Žigon za idrijske in
vegetarijanske žlikrofe, pivovarna Zajc je v nabor certificiranih piv
dodala 4 nove stile, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija pa je
certificirano ponudbo obogatila s sendvičem z lokalnimi sestavinami
in sladoledom, narejenim iz mleka Kmetije Pr Kendu. Hkrati z novimi
je potekalo tudi ocenjevanje izdelkov za podaljšanje certifikata, na
katerem je komisija vsem izdelkom podaljšala certifikat. Kolektivna
blagovna znamka Idrija izbrano trenutno združuje 46 ponudnikov in
skoraj 200 izdelkov in storitev.
8. 10. bo potekalo še letošnje ocenjevanje rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter turističnih programov in doživetij.
Metka Rupnik
Foto; Zavod za turizem Idrija
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!