ŠE NEKAJ NOVIH V DRUŽINI IDRIJA IZBRANO

Ponedeljek, 27. maj 2024

Pred dnevi je v okviru ocenjevanja izdelkov kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano strokovna komisija v sestavi prof dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec, mag. Marlena Skvarča in Franci Jezeršek ocenila jedi in pijače postrežene na gostinski način ter živilske izdelke, ki jih je v ocenjevanje prijavilo 5 ponudnikov. 

Družina Idrija izbrano se je povečala za tri nove člane, dva ponudnika pa sta prijavila nove izdelke. Ekipa gostišča Barbara je prejela certifikat za 7 jedi iz njihove ponudbe ter dva menija, Kmetija Na Hmenici za 9 mlečnih izdelkov  iz ovčjega mleka, Janja Žigon za idrijske in vegetarijanske žlikrofe, pivovarna Zajc je v nabor certificiranih piv dodala 4 nove stile, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija pa je certificirano ponudbo obogatila s sendvičem z lokalnimi sestavinami in sladoledom, narejenim iz mleka Kmetije Pr Kendu. Hkrati z novimi je potekalo tudi ocenjevanje izdelkov za podaljšanje certifikata, na katerem je komisija vsem izdelkom podaljšala certifikat. Kolektivna blagovna znamka Idrija izbrano trenutno združuje 46 ponudnikov in skoraj 200 izdelkov in storitev.

8. 10. bo potekalo še letošnje ocenjevanje rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter turističnih programov in doživetij.

Metka Rupnik

Foto; Zavod za turizem Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
02.09.2024
19°C / 34°C
torek
03.09.2024
17°C / 34°C
sreda
04.09.2024
17°C / 32°C