HAIKUJA BLAŽKE IN SARE STA ROMALA NA JAPONSKO

Petek, 31. maj 2024

V današnjem kulurnem klepetu se bomo pogovarjali z dvema učenkama OŠ Črni Vrh, ki sta na letošnjem mednarodnem natečaju za otroško haiku poezijo dosegli izjemno visoko uvrstitev.

Na natečaju, ki je letos potekal na temo Družina in ga organizira Fundacija JAL z Japonske, za Slovenijo pa ga koordinira OŠ Cerkno, je tamkajšnja strokovna komisija (med 300 prispelimi deli iz Slovenije) haikuja Blažke Čuk iz 9. razreda in Sare Mivšek iz 4. razreda črnovrške osnovne šole uvrstila med najboljše in jih poslala na Japonsko. Tam sta prišli v ožji izbor. Sarin haiku je prejel nagrado v sklopu del »Award-Winning Works«, Blažkin pa se je zavihtel v sam vrh med »Grand Prize Works« in se poteguje za prva tri mesta. Končni rezultati bodo znani junija.

Metka Rupnik je obe nagrajenki obiskala na OŠ Črni Vrh in nastal je pogovor, ki razkriva tudi njune druge ustvarjalne poti. Povejmo še, da je ravno uspeh Blažke in Sare spodbudil ravnateljico črnovrške osnovne šole Karmen Simonič Mervic k zamisli o stalni predstavitvi nagrajenih del učenk in učencev šole in prvi predstavljeni nagrajeni deli bosta prav haikuja Blažke in Sare. 


Pogovor z Blažko Čuk in Saro Mivšek   

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C