PASOLINI POVEZUJE

Nedelja, 09. junij 2024

V Pordenonu je pred dnevi potekalo prvo stečanje partnerjev v projektu Čezmejne poti, ki odkrivajo dediščino Piera Paola Pasolinija, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru programa Interreg.Na srečanju, ki so se ga udeležili predstavniki vseh projektnih partnerjev, od občin Pordenone in Idrija, razvojne agencije ICRA, Študijskega centra Pier Paolo Pasolini, Beneškega grozda, Univerze v Novi Gorici do Centra za upravljanje z dediščino živega srebra, so se predstavili partnerji projekta ter načrtovane projektne aktivnosti. Projekt bo prispeval k boljšemu poznavanju Pasolinijevega dela in v aktivnosti vključeval zainteresirano javnost, s poudarkom na mladih. Osredotoča se na znanstvene aktivnosti in izmenjave znanj o Pasolinijevem delu, oblikovanje integriranih kulturnih in turističnih produktov za podporo teritorialnemu razvoju ter usposabljanje za lokalni razvoj in opredelitev skupnih strategij in akcijskih načrtov. 

Pier Paolo Pasolini je bil svetovno priznan italijanski filmski režiser, pesnik, pisatelj, novinar, kritik in filozof, ki je eno leto svojega otroštva preživel v Idriji. Čeprav kratkotrajno obdobje je umetnika močno zaznamovalo, kar je razvidno iz njegovih del.

Metka Rupnik

Foto: Občina Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C