DO 15. JUNIJA POTEKA GLASOVANJE ZA PROJEKTE PARTICIPATIVNEGA PRORAČUNA NOVOGORIŠKE OBČINE

Ponedeljek, 10. junij 2024

Občani Mestne občine Nova Gorica lahko med prvim in petnajstim junijem glasujejo za predlagane projekte participativnega proračuna za obdobje 2024–2026.

Glasovanje bo potekalo s pomočjo uporabe spletne platforme Participativni proračun na spletni strani mestne občine www.nova-gorica.si. Glasuje se tako, da posamezen občan izbere eno samo območje. Znotraj izbranega območja izbere lahko več projektov, do zapolnitve splošne kvote, ki je določena za posamezno območje participativnega proračuna, lahko pa seveda izbere en sam projekt.

Glasujejo lahko občani Mestne občine Nova Gorica, ki so stari vsaj 15 let. Za glasovanje je potrebna EMŠO številka. Najprej se je potrebno registrirati s svojim e-naslovom, nato na e-naslov prejmejo potrditveni mail in nato glasujejo za izbrane projekte. Poleg projektov bo navedeno tudi, koliko glasov je prejel določen projekt. Na ta način bo mogoče spremljati napredek projekta.

Glasovanje za projekte poteka v vseh primerih preko spletne platforme, za vse, ki niso vešči njene uporabe, bodo v določenih terminih na sedežu mestne občine v pomoč dežurne osebe. Termine si lahko ogledate na spletni strani občine.
Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C