PREDSTAVITEV KNJIGE OTOK POZABE

Sreda, 19. junij 2024

Danes ob 20. uri bo v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina potekal literarni večer, na katerem bo predstavljena nova knjiga Bojana Bizjaka z naslovom "Otok pozabe". Bojan Bizjak, priznani pisatelj, publicist in novinar iz Ajdovščine je eden najplodnejših slovenskih piscev. Svojo literarno pot je začel konec osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njegov prvi roman "Hruška" je izšel kot podlistek v Kmečkem glasu, njegova dela pa se od tedaj redno objavljajo v različnih literarnih revijah. Bizjak je bil večkrat nagrajen tako na svetovni kot na državni ravni. Leta 2015 je prejel tudi Petomajsko priznanje.

Na dogodku bo tako Bizjak predstavil svoj najnovejši roman "Otok pozabe", ki ga bogatijo prispevki Jolande Lesnik, Dominika Kobola, Laure Brataševec, Petra Krkoča in Matjaža Stibilja. Kakšen je ta roman, pa Bojan Bizjak.

Izjava Bojan Bizjak

Roman, postavljen v leto 2050, opisuje otok z moderno psihiatrično kliniko, kjer zdravijo nenavadne bolezni, kot so močna skrb, nerešljiv spomin in podobno z uporabo posebnih tehnik, kemije in elektromagnetnih valov. V tej kliniki so tudi pacienti, ki imajo lastne zgodbe in prav te zgodbe so prispevali soavtorji knjige. Zgodbe so nastale naključno, in sicer skozi učenje kreativnih postopkov pisanja, pri čemer so se avtorji morali postaviti v kožo drugega. Ti soavtorji so namreč med štiriletnim letnim obiskovanjem šole kreativnega pisanja dosegli zavidljiv nivo.

Poleg literarne predstavitve pa bo literarni večer popestril glasbeni nastop Petra Krkoča, nekdanjega člana glasbene skupine Skalp.

Izjava Bojan Bizjak

Udeleženci bodo imeli priložnost za pogovor in sproščeno druženje z avtorjem ter ostalimi ustvarjalci.

 

Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C