IDRIJSKI FILATELISTI Z DVEMA OSEBNIMA ZNAMKAMA IN RAZSTAVO V 75. OBLETNICI DELOVANJA

Sreda, 19. junij 2024

Filatelistično društvo Idrija, ki zaokroža 75-letnico svojega delovanja, je tudi ob letošnjem Festivalu idrijske čipke in ob bližnjem 22. juniju, prazniku občine Idrija, izdal osebni poštni znamki, posvečeni obema dogodkoma, na ogled pa je postavil tudi filatelistično razstavo Od vlakna do čipke.

Idrijsko filatelistično društvo tako ostaja zvesto svoji že dolgoletni tradiciji izdaj filatelističnih obeležij ob dveh pomembnih dogodkih za idrijsko občino. Vojko Rejc, gospodar društva.

Izjava Vojko Rejc filatelija

Na osebni poštni znamki, ki jo je društvo izdalo ob letošnjem Festivalu idrijske čipke, je izpostavljen vodilni pop-up motiv s tiskovin letošnjega festivala, 21. junija pa bo v počastitev občinskega praznika izšla še osebna poštna znamka z žigom prvega dne in motivom 30-letnice turističnega rudnika Antonijev rov.

V teh dneh pa v prostorih pod mestno knjižnico v Idriji ponujajo na ogled tudi filatelistično razstavo - del zelo bogate zbirke filatelista dr. Janeza Cerkvenika, člana Filatelističnega društva Lovro Košir Škofja Loka z naslovom Od vlakna do čipke, ki na znamkah in drugih filatelističnih obeležjih prikazuje pot od vlakna do tkanine oziroma čipke.

Izjava Vojko Rejc razstava

Sicer pa se Filatelistično društvo Idrija že pripravlja na jesen, ko bo na svojevrsten način obeležilo svoj jubilej, 75. obletnico neprekinjenega delovanja. 


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
20°C / 34°C
sreda
24.07.2024
19°C / 32°C