CENTER MIR IN DOBRO NA SVETI GORI BO SPREJEMAL OBISKOVALCE VSEH NARODNOSTI, VER IN PREPRIČANJ

Sreda, 19. junij 2024

Na Sveti Gori nad Solkanom so danes slovesno odprli Center mir in dobro, ki so ga obnovili s sredstvi projekta Walk2Spirit in frančiškanskega samostana. Prenova stavbe, v kateri je od leta 2010 domoval družinski center, je stala 60.000 evrov, samostan pa z njo pridobiva nastanitve za romarje, pohodnike in druge obiskovalce Svete Gore.

Gvardijan samostana na Sveti Gori pater Bogdan Knavs je ob odprtju dejal, da je za stavbo, v kateri je sedaj Center, čudovita simbolika, namreč, tu so bili pred dvajsetimi leti hlevi in tudi tu, kakor na začetku krščanstva, se kaže, da lahko nekaj dobrega pride iz prostora za živino.

IZJAVA: Bogdan Knavs 1

Odprtje centra so vsi sodelujoči, frančiškani, prostovoljci in predstavniki Fundacije Socoba iz Ogleja, ki s samostanom sodeluje v projektu Walk2Spirit, pozdravili z željo, da bo prispeval k oživitvi Svete gore in bo nudil zavetje in mirno sožitje obiskovalcem vseh narodnosti, ver in generacij.

IZJAVA: Bogdan Knavs 2

Štiriposteljna soba

Direktor Fundacije Socoba Andrea Bellavita je dejal, da je romarska pot od Ogleja do Svete Gore nosi čudovito simboliko, Oglej so namreč korenine krščanstva, pot nato pelje prek krajev trpljenja tega ozemlja v prvi svetovni vojni do vstajenja na Sveti Gori.

Nace Novak, sodelavec na projektu Walk2Spirit si želi, da bi Center postal, tako kot hoja od Ogleja do Svete Gore, odmik od vsakdana:

IZJAVA: Nace Novak 1

V nekdanjem družinskem centru so sedaj prostori za spanje z lastno ali skupno kopalnico, pa tudi psihoterapevtska soba. Dobrodošli bodo vsi, pravi Nace Novak, tisti, ki iščejo

IZJAVA: Nace Novak 2

Psihoterapevtska soba

Spanje v Centru je v tem trenutku že na voljo, je še dejal Novak, z rezervacijami po telefonskem naročilu, bo pa na voljo tudi na namenski spletni strani Walk2Spirit oziroma namenskem rezervacijskem portalu booking.com.

IZJAVA: Nace Novak 3

Na stenah Centra visijo tudi slike, ki so nastale na umetniški koloniji Umetniki za Karitas in jih je mogoče kupiti, v Frančiškovi dvorani v sklopu samostana pa so v nedeljo, 16. junija odprli razstavo del, ki so nastala na zadnji, 29. izvedbi kolonije. 


Petposteljna sobaPrimož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C