V VIPAVI DANES SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA V POČASTITEV OBČINSKEGA PRAZNIKA OBČINE VIPAVA

Četrtek, 20. junij 2024

Danes bo ob 19. uri na prenovljenem Glavnem trgu, pred občinsko stavbo v Vipavi, potekala slavnostna seja občinskega sveta v počastitev praznika občine Vipava. Dogodka se bo udeležil tudi podpredsednik Vlade Republike Slovenije in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Na slovesnosti bodo odprli in predstavili prenovljen trg.

Občina Vipava si je za občinski praznik izbrala 26. junij, v počastitev dogodkov v Vrhpolju, ko so neoboroženi domačini postavili živo barikado in več ur preprečevali napredovanje agresorske tankovske kolone jugoslovanske armade. To pogumno dejanje, ki se je zgodilo dan pred uradnim začetkom 10-dnevne vojne za Slovenijo, ima poseben pomen za občino.

Na slovesnosti bo minister Matej Arčon imel slavnostni govor, zbrane pa bo nagovoril tudi župan Anton Lavrenčič. V osrednjem delu slovesnosti bo sledila podelitev priznanj Občine Vipava najzaslužnejšim posameznikom in skupinam za leto 2024. Župan Anton Lavrenčič bo osebno podelil priznanja tistim, ki so s svojim delom in predanostjo prispevali k razvoju in ugledu občine.

Zlato priznanje občine Vipava bo prejel Košarkarski klub Vipava, ki že 30 let deluje z mladimi, letos pa so dekleta do 14 let postala podprvakinje. Naziv častnega občana bo prejel Ivan Princes, prvi in dolgoletni župan občine Vipava. Plaketo Občine Vipava bodo prejeli: Jožica Jež za ohranjanje življenjskega utripa v vaški skupnosti; Loredana Sajovic, ki je svojo poklicno kariero opravljala v CIRIUS Vipava, sedaj ob upokojitvi pa se glasbeno udejstvuje in deluje v VDC Vipava; ter družina Žorž – Rouna, največji pridelovalci vina v vipavski občini, ki se ukvarjajo tudi z nastanitvami, uredili pa so tudi kamp za kamperje in prikolice. Podeljeno pa bo tudi priznanje župana, tega bo prejela Jožica Bavčar za izjemne zasluge za humanitarno pomoč in pomoč drugim.Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C