PRIZNANJE POLICIJE LETOS TUDI CERKLJANU CIRILU PETERNELU

Četrtek, 20. junij 2024

Včeraj je v dvorani mestne hišw v Novi Gorici potekala osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob dnevu slovenske policije - 27. junij. Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo, ki so jo odigrali v osamosvojitveni vojni leta 1991. Tudi letos so se je poleg policistov in kriminalistov ter drugih zaposlenih na Policijski upravi Nova Gorica udeležili predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti, veteranskih organizacij in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov. Slavnostna govornika na letošnji osrednji proslavi sta bila Robert Feltrin, ki po pooblastilu generalnega direktorja policije začasno vodi Policijsko upravo Nova Gorica, in direktor Nacionalnega forenzičnega laboratorija mag. Boštjan Glavič,

Govornika sta v nadaljevanju prejemnikom podelila letošnja priznanja policije. Hkrati sta se sodelavkam in sodelavcem zahvalila za uspešno opravljeno delo v zadnjem letu ter vsem zunanjim prejemnikom letošnjih priznanj čestitala v zahvalo za njihov trud in prispevek h krepitvi in razvijanju varnosti ter za uspešno delo v policiji. Pozdravne besede je navzočim namenil tudi Aleš Markočič, direktor občinske uprave Mestne občine Nova Gorica.

Na slovesnosti so za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah uslužbencem PU Nova Gorica podelili en zlati ščit, 6 srebrnih in 13 bronastih ščitov ter več priznanj policije za dolgoletno delo. Na slovesnosti so podelili priznanje zunanjim institucijam. Prejemnik zlatega znaka policije za sodelovanje je Ciril Peternel, Postojnska jama, Hotel Cerkno, Smučarski center Cerkno.

Kulturni program slovesnosti, ki jo je povezoval predstavnik za odnose z javnostmi PU Nova Gorica Dean Božnik, so glasbeno obogatili člani oz. pihalni kvintet Policijskega orkestra. Po podelitvi priznanj policije je sledilo družabno srečanje v avli novogoriške mestne hiše. 


Metka Rupnik

Foto: 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C