LJUDSKA UNIVERZA NOVA GORICA BO 15 MESECEV BREZPLAČNO UČILA DIGITALNE VEŠČINE

Petek, 05. julij 2024

Ljudska univerza Nova Gorica je pričela z izvajanjem serije brezplačnih 10-urnih tečajev digitalnih znanj, ki jih bodo do oktobra prihodnje leto organizirali po vseh občinah na Goriškem. Gre za učenje osnovnih spretnosti pri uporabi računalnika ali pametnega telefona, tako za začetnike kot nadaljevalce.

Projekt »SKOK v digi prihodnost« sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za digitalno preobrazbo, gre pa za sklop kar 86-ih 10-urnih tečajev, ki jih bodo od julija letos do oktobra prihodnje leto organizirali na vseh občinah goriškega bazena ter še v Kanalu in Brdih, je povedala koordinatorka projekta Mojca Špacapan:

IZJAVA: Mojca Špacapan 1

Za razliko od večine brezplačnih tečajev računalniškega opismenjevanja tu omejitev skoraj ni, pogoj je le starost nad 30 let in bivališče v Republiki Sloveniji. Kraj bivanja ni pogoj za udeležbo, poudarjajo na Ljudski univerzi, bodo pa tečaji locirani na področju, ki ga pokriva Ljudska univerza.

Tečaj poteka v dveh nivojih glede na predznanje, osnovnem in naprednem, lahko se udeležite le enega ali obeh, pravi Mojca Špacapan, lahko pa se tudi večkrat vpišete v isti tečaj, če se vam zdi, da je to potrebno.

IZJAVA: Mojca Špacapan 2

Termini za ostale občine in tečaje še niso razpisani, za vse dodatne informacije pa so na Ljudski univerzi vzpostavili kontaktno točko za pomoč, informacije in prijave. Kontaktna točka deluje od ponedeljka do petka od 9. do 11. ure in ob sredah od 15. do 17. ure, dobite pa jo na telefonski številki 030 386 768.

Informacije najdete tudi na njihovi spletni strani.
Primož Božič

Naslovna fotografija je simbolična. Vir: pexels.com

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C