OBČINA BOVEC IMA DVA NOVA ČASTNA OBČANA

Nedelja, 07. julij 2024

V bovškem kulturnem domu so v petek s slavnostno sejo začeli pester vikend, v katerem so z več dogodki obeležili občinski praznik, ki ga Občina Bovec praznuje 4. julija, na god sv. Urha. 


Slavnostna seja je bila tradicionalno namenjena predvsem občinskim nagrajencem, podeljena so bila štiri priznanja, denarna nagrada, plaketa ter dva naziva častni občan. 

Priznanja Občine Bovec so prejeli Turistični podmladek OŠ Bovec - Sekcija mladih TD Bovec, Valter Žagar, Ksenija Hosner ter mladi glasbenik Žiga Čopi. Denarna nagrada je letos romala v roke Prostoferja oziroma vseh šoferjev, ki pa so ob prejemu nagrade povedali, da je njihovo delo prostovoljno, zato bodo denarno nagrado namenili uporabnikom VDC Tolmin.


Letošnji prejemnik plakete Občine Bovec je postal priznani skladatelj in zborovodja Ambrož Čopi, dveh nazivov častni občan pa sta se letos razveselila Franc Jožef Čopi in Bojan Rustja. 


Franca Jožefa Čopija je ob njegovi letošnji 80-letnici za častnega občana predlagalo kar pet društev in organizacij – bovška gasilska zveza, planinsko društvo, gorska reševalna služba, smučarsko društvo ter društvo upokojencev – pri vseh je namreč s svojim bogatim delom pustil pečat. 

Izjava Franc Jožef Čopi


Bojan Rustja pa si je naziv častnega občana prislužil s svojim 40-letnim oziroma kar življenjskim delom zdravnika v Bovcu. 

Izjava Bojan Rustja


Večer so s pesmijo in glasbo oblikovali tudi Buške čeče in Peter Della Bianca ter svetovno priznani kitarist Mak Grgič, ki bo eden od profesorjev na poletni šoli kitare, ki se bo v Bovcu pričela konec julija.

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

SheilaRaines dne 07.07.2024 ob 17:37:03
#1
i get paid over $220 per hour working from home with 2 kids at home. i never thought i would be able to do it but my best friend earns over $35,000 a month doing this and she convinced me to try. it was all true and has totally changed my life… this is what i do, check it out by visiting following link…

here→→→→ https://pays77.comPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C