RIBIŠKI PRAZNIK V KANALU

Ponedeljek, 08. julij 2024

Ljubitelji ribolova so se v nedeljo zopet zbrali na placu v Kanalu, kjer je potekal že tradicionalni ribiški praznik. Letos je dogodek potekal brez ribolova, kot je bila navada v preteklih letih. Kljub temu so navzoči lahko poskusili pečene ribe, pozno popoldne pa je sledila zabava z ansamblom Duo Felician. Prav tako so ponujali tudi odojek in meso iz žara.

Po besedah predsednika Turističnega društva Kanal ob Soči Branka Dolenca je bil dogodek prvič organiziran v sedemdesetih letih. Idejo je podala skupina ribičev iz Kanala, ki so se odločili organizirati lov na klena. 

Kmalu je ribiški praznik dobil današnjo podobo, ko so ribolovu dodali še veselico. Pri organizaciji dogodka sta poleg Turističnega društva Kanal ob Soči sodelovala tudi Občina Kanal ob Soči in podjetje Alpacem Cement.

IZJAVA: Branko Dolenc

V najboljših sezonah preteklih let je pri ribolovu sodelovalo okoli 70 ribičev iz vse Slovenije. Ribolov je običajno potekal tako, da so ribiči izžrebali svoja ribolovna mesta, nato pa so se postavili na obrežje reke Soče.

Ob zvočnem signalu so mesta zamenjali, da ne bi prišlo do neželenih prednosti pri lovljenju rib. Gledalci so medtem lahko spremljali lov. Ribiči so lovili predvsem klena, postrv in šarenko. Sledile so meritve rib. Zmagovalec, ki je ulovil najdaljšo ribo pa je prejel tudi pokal. Najdaljša riba, ki so jo ujeli v sklopu dogodka, je bila dolga okoli 40 cm.Larisa Dugar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C