NA TOLMINSKEM SOTOČJU SE FESTIVALSKO POLETJE NADALJUJE S TREMI VEČJIMI GLASBENIMI FESTIVALI

Torek, 09. julij 2024

Po tem, ko sta festivalsko poletje na tolminskem sotočju uvedla tako imenovana festivala manjšega obsega – najprej športni festival Soča outdoor, nato pa še butična Sajeta s svojo srebrno 25. izvedbo, se festivalsko dogajanje nadaljuje že jutri, ko se pričenjajo letošnji trije večji glasbeni festivali – Butik, ki bo trajal od 10. do 14. julija, po krajšem premoru bo od 24. do 28. julija sledil Tolminator, festivalsko dogajanje pa bo zaključil festival Punk rock holiday, ki bo potekal od 3. do 9. avgusta.

Kot smo že poročali, je Občina Tolmin letos sprejela nova pravila glede oganizacije in izvedbe festivalov na sotočju, ki jih je pripravila v sodeovanju z organizatorji in bodo veljala do leta 2027. Med večjimi novostmi velja izpostaviti, da bodo v prihodnjih štirih poletnih sezonah lahko na območju Sotočja strnjeno v 31 dneh med julijem in avgustom potekali največ trije večji glasbeni festivali z več kot 800 obiskovalci na dan, festivalska taksa se je povišala, nekaj novosti pa je tudi glede dostopa območja za domačine in druge obiskovalce.

Največji trije glasbeni festivali so se sicer že pred časom povezali prav z namenom skupnega komuniciranja z lokalno skupnostjo, kakor je povedala tudi ena od organizatork Romina Gerbec.

Izjava Romina Gerbec 1


Novosti glede dostopa do festivalskega območja določajo, da bodo morali organizatorji v času festivala domačinom iz občine zagotavljati časovno neomejen prost dostop do območja ob Sotočju. Zato te dni domačine oziroma vse, ki imajo stalno prebivališče na območju občine Tolmin, obveščajo, da bo za prost dostop potrebna posebna zapestnica, ki jo med festivalskimi dnevi lahko prevzamejo na Cvetju.

Izjava Romina Gerbec 2


Za vse obiskovalce morajo organizatorji zagotoviti tudi prost dostop do Nemške kostnice ter prost prehod preko državne daljinske kolesarske povezave na odseku med brvjo čez reko Tolminko in Dijaško ulico.

Vsi festivali domačinom, ki bi si želeli celovite festivalske izkušnje, ponujajo tudi ugodnejše vstopnice, ki pa so na voljo na drugem vhodu pri trgovini Hofer.

Organizatorje večjih festivalov bo letos po žepu udarila tudi višja festivalska taksa, ta bo glede na število obiskovalcev znašala med 500 evrov na festival za festivale manjšega obsega in 8.000 evrov na dan za večje festivale. Pobrano takso bo občina razporedila med krajevne skupnosti, ki so med festivali najbolj na udaru, območje Sotočja in turistično infrastrukturo.  

Izjava Romina Gerbec 3


Organizatorji bodo letos nadaljevali tudi s projektom tako imenovanega festivalskega fonda, preko katerega so v minulih letih donirali že več kot 25.000 evrov. Sredstva, ki bodo po festivalih ostala na festivalskih plačilnih karticah, bodo ob koncu sezone donirali društvom in organizacijam v občini Tolmin.Simona Skočir 

Fotografija: Festival Butik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

JeanMcDermott dne 10.07.2024 ob 19:10:01
#1
Working part-time, I earn more than $13,000 per month. I kept hearing how much money people could make online, so I decided to look into it. Well, it was all true, and it completely altered my life… This is what I do; you can learn more about it by visiting the website listed below.

Begin here>>>>>>>> https://Www.Pays77.ComPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
20°C / 34°C
sreda
24.07.2024
19°C / 32°C